Lindas Dekor - DIY Boutique
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Alt du trenger å vite om kontaktplast i trapp

Monteringsvideo. Få nyttige tips og anbefalinger, svar på de vanligste spørsmålene og se utrolige før og etter-bilder fra kundene våre.

Nå kommer det kanskje mest etterlengtede innlegget fra våre kunder.. Alt du trenger å vite om å legge kontaktplast i trapp. Vi får inn titalls spørsmål hver dag om kontaktplast i trapp og tenkte derfor det var på tide at vi skrev et utfyllende innlegg der vi svarer på de ofte stilte spørsmålene, gir anbefalinger i forhold til hvilken kontaktplast du skal velge, i tillegg viser vi flotte før og etter-bilder sendt inn av våre fantastiske kunder.
 

ALT DU TRENGER Å VITE OM BRUK AV KONTAKTPLAST I TRAPP
Kontaktplast i trapp er en lekker og rimelig måte å fornye trappen på. Du slipper alt maset med pussing, maling, malingskoster, støv og ventetid til det tørker. Eneste forarbeidet du trenger å gjøre er å vaske trappen først. Pass på at trappen er helt tørr før du monterer folien. Kontaktplasten kommer med lim på baksiden, så alt du trenger å gjøre er å klippe en bit til trappetrinnet, feste den og skjære bort overflødig kontaktplast med en tapetkniv. Vi anbefaler bruk av tapetsletter og tapetkniv for å gjøre jobben enklere og for å oppnå best resultat. 

Blir det ikke glatt når man legger kontaktplast i trappen?
Tilbakemeldinger fra kunder er at den malte eller lakkerte trappen var glattere FØR man la kontaktplast. De fleste kontaktplastene vi tilbyr har en struktur i seg og er derfor litt ru. Det anbefales at man styrer unna kontaktplast med glatt finish. Dette inkluderer blant annet Marmi-kolleksjonen, Trendyline Sonja-kolleksjonen og Uni Lack-kolleksjonen. Kontaktplast som etterligner treverk egner seg best i trapp, og fleste parten av disse vil ha struktur i seg. Det kan være lurt å bestille vareprøver før du går til innkjøp av en større rull. På den måten får du kjent struktur, kvalitet og sett fargen i virkeligheten først.

Hvor slitesterk er den og hva er holdbarheten?
Erfaringer fra kunder er at kontaktplasten holder godt. Produktene fra d-c-fix er tykkere enn de fleste kontaktplast. Kontaktplasten er slitesterk og har god holdbarhet, men man kan likevel ikke regne med at dette holder like godt som vanlig gulvbelegg. Kontaktplasten vil ikke løsne fra trappen før du ønsker å fjerner den og tåler allminnelig innedørs slitasje. Dersom man ferder mye med sko i trappen anbefaler vi å unngå å bruke kontaktplast. 

Hvordan er det med alminnelig slitasje og vask?
Kontaktplasten er slitasjesterk og tåler dine vanlige vaskeregimer. Den kan enkelt tørkes av med en fuktig klut og tåler en temperatur opptil 75 grader. Bruk vanlig vaskemiddel og unngå sterke vaskemidler, som f.eks har klor. 

Jeg har hund. Vil den sette merker?
Mest sannsynlig, ja. 

Jeg har noe hakk i trappen, vil kontaktplasten dekke dette?
Kontaktplasten vil nok dekke hakkene, men større hakk kan den hende kontaktplasten legger seg i. Men velger du en kontaktplast med mye mønster og struktur i, som for eksempel Sanremo Eik Sand, Sangallo Hellegrå og Pino Aurelio vil dette hjelpe med å skjule hakkene. Test gjerne med en vareprøve først.

Kan man lage en mal til trappetrinnene?
Dersom du har en rett trapp som ikke svinger kan du enkelt lage en mal. Kontaktplasten kommer med ruter på baksiden på beskyttelsespapiret som du kan bruke når du måler opp. Dersom du har like trinn er det noe enklere å lage en mal. Mål opp trappetrinnet og klipp kontaktplasten større enn selve trinnet, slik at du har noen cm for mye på hver side. Når du har lagt den der den skal være, bruker du en tapetsletter, setter den i mot kanten til opptrinnet og kutter med tapetkniven. Du kan bruke den første biten som mal for å klippe opp de resterende bitene. 


Dersom du har en trapp som svinger kan det være litt vanskeligere med en mal, men likevel ikke noe vanskeligere å legge i trapp. For å få et naturlig resultat anbefaler vi at du legger treverkmønsteret i kontaktplasten parallelt med forkanten av trappetrinnet. Til informasjon så går mønsteret langs lengden av rullen, slik at du trenger ikke å skjøte på trappetrinnet dersom det er bredere enn 90 cm. 

Hvordan legger jeg kontaktplasten så treverket ser naturlig ut?
Treverket går langs lengden på rullen, så vi anbefaler at du klipper ut trappetrinnene av lengden. Deretter legger du treverkmønsteret parallelt med forkanten av trappetrinnet, ikke bakkanten. Da vi treverket gå samme retning som det ville ha gjort i en vanlig trapp med treverk og du vil få et naturlig resultat.

Hvor mye kontaktplast trenger jeg til en vanlig trapp?
Vanligvis handler våre kunder 90 cm x 15 metersrull til en vanlig trapp. De bruker omtrent 12-13 meter på trappen, men sier det er fint med litt til overs til andre prosjekter i hjemmet. Hvor mye man bruker kommer ann på hvor sparsom du er med folien, antall trappetrinn og om man har sving i trappen. Er du usikker på om det blir nok med en slik rull kan man måle trappen først. Da anbefaler vi at man legger til noen cm for hvert trinn, slik at kontaktplasten blir enklere å jobbe med. 

Trappen min er for bred for kontaktplasten. Går det fint å skjøte?
I dette tilfellet anbefaler vi heller at du legger kontaktplasten på langs. Treverket går med lengden av rullen og dette vil gi det beste resultatet. Dersom du ønsker at treverket skal gå den andre veien, går det fint å skjøte. Kontaktplast som etterligner treverk får så og si en usynlig skjøt.

Kan jeg legge lys kontaktplast på et mørkt underlag?
All vår kontaktplast er heltdekkende og det går helt fint å legge en lys kontaktplast på en mørk trapp. 

Dersom man har åpen trapp, hvor mye av trappetrinnet skal man dekke med kontaktplasten?
Dette vil være opp til preferanse. Dersom du kan se trappetrinnene underfra og du ønsker å dekke de med kontaktplast er det ikke noe problem å legge kontaktplasten rundt hele trappetrinnet. Vi ser at mange av våre kunder velger å legge kontaktplasten kun på toppen av trappetrinnet og ned over trappenesen. Under kan du se to bilder av hvordan en kunde har kuttet kontaktplasten under kantene. 

Hvilken kontaktplast anbefaler dere til trapp?
Vi anbefaler at man bruker kontaktplast som etterligner treverk til trapp. Disse har ofte struktur i seg, og dermed blir ikke trappen glatt. Det står under produktbeskrivelsen av hvert produkt om kontaktplasten har struktur eller glatt utførelse. Kontaktplastene som brukes oftest i trapp er Perlegrå, Sanremo Eik Sand og Santana Eik Kalk.

Hvordan fester jeg kontaktplast?
Fremgangsmåte og video på hvordan du generelt fester kontaktplast kan du se ved å trykke her. Vi anbefaler bruk av tapetsletter og skarp tapetkniv for å oppnå best resultat.


Det kan virke som kontaktplast i trapp er en ny trend som har startet i Norge. Den er ihvertfalll ikke særlig utbredt på internett og det er mangel på videoer som viser montering i trapp. Men Instagrammer @kattishome har laget denne flotte videoen med vår kontaktplast som viser hvordan hun la kontaktplasten. Hun har brukt Santana Eik Kalk. Hun har også brukt vår utstyrspakke med tapetsletter og kniv under monteringen. Vi anbefaler å bruke disse for enklere montering og bedre resultat.
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSPIRASJONSDRYSS: HJEMME HOS KUNDENE VÅRE

 

Dette er før og etter hos Stine. Hun har brukt Sangallo Hellegrå på trappetrinnene og det ser helt fantastisk ut!

 


Disse bildene er fra Lise som har lagt Sonoma Eike Trøffel i trappen. Vi synes dette ble utrolig fint! 

 


Heidi sendte inn disse flotte før og etter-bildene hvor hun har fornyet trappen med Perlegrå. Det ble nydelig!

 


Dette er hjemme hos en annen kunde også ved navn Stine. Hun har lagt Santana Eik Kalk i trappen og på toppen av gelendert. For et lekkert resultat!

 


Se så utrolig fint det ble hos Anette. Hun har også brukt Perlegrå, men her kan du se hvor fin og lun den er i mørkere lysforhold. 

 

Lyst på mer informasjon om kontaktplast og dens bruksområder?
Våre ofte stilte spørsmål om kontaktplast går litt mer i dypden. Trykk her for å kommer direkte til spørsmålene. SE KONTAKTPLAST SOM ETTERLIGNER TREVERK HER >

SE HELE VÅRT UTVALG AV KONTAKTPLAST HER >

BESTILL VAREPRØVER HER >

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke