Lindas Dekor - DIY Boutique
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

HOW TO: Kontaktplast på kjøkkenbenken

Se monteringsvideo og få svar på de mest vanlige spørsmålene om kontaktplast på kjøkkenbenk 

Kontaktplast er et rimelig og lekkert alternativ for fornyelse av benkeplaten. Du kan få kjøkkenbenk i marmor til en brøkdel av prisen eller hvis du leier kan du faktisk oppgradere den stygge kjøkkenbenken! I dette blogginnlegget kan du se monteringsvideo, finne tips, anbefalinger og svar på de vanligste spørsmålene og til slutt litt inspirasjon. 

 

Monteringsvideo: Kontaktplast på kjøkkenbenken 

 

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM KONTAKTPLAST PÅ KJØKKENBENK

Hvilke design anbefaler dere til kjøkkenbenk?
De fleste av våre folier kan brukes på kjøkkenbenken. Så lenge du unngår kontaktplast som speileffektfolie, velour eller velvet, kan du velge fritt frem. Det kan også være lurt å unngå Uni Matt hvit, grå og sort da deres silkematte finish ikke egner seg like godt til kjøkkenbenken. De mest populære designene til kjøkkenbenk er derimot er Marmi-kolleksjonen som etterligner marmor, Santana Eik Kalk som minner om hvitoljet eik og den populære Sangallo-kolleksjonen

Kan man bruke kontaktplast rundt vasken?
Ja, det kan man. Vi anbefaler at man bruker et tynt lag med silikon rundt vasken for å unngå at vann skal snike seg under skjøten. Ellers tåler kontaktplasten vann. 

Hvor høy temperatur tåler kontaktplast?
Kontaktplast er komfortabel i temperaturer fra -10 til 40 grader, og tåler opptil 75 grader i mindre perioder. En varm kaffekopp vil neppe skade folien, men bruk gryteunderlag for varme kjeler o.l. Hvis du har et vaffel- eller toastjern som avgir mye konsentrert varme underfra kan det være lurt å bruke et langpanne eller lignende mellom for å være på den sikre siden.  

Kan man fjerne kontaktplasten igjen?
Ja, det kan man. Varm kontaktplasten godt med en hårføner og dra den forsiktig av. Så lenge underlaget var helt fra før av, dvs ingen hakk/hull/skader, så vil det være like fint når du tar av folien. Skulle det være noe limrester igjen kan du vaske disse bort med et alkoholholdig vaskemiddel. Siden du kan fjerne kontaktplasten igjen er det et ypperlig alternativ for leietakere som ønsker å fornye hjemme. 

Hvordan rengjør man kontaktplasten?
Kontaktplasten er faktisk overraskende enkel å rengjøre. Du trenger egentlig bare å vaske av benken med en fuktig klut. Kontaktplast tåler de fleste vanlig vaskemidler og vaskemidler med alkohol i. Unngå derimot å bruke vaskemidler som har skurre- eller blekeeffekt da disse kan misfarge folien (klor, jif osv). Vi anbefaler at man alltid leser på baksiden av vaskemidlet først og hvis det står at middelet kan bleke eller skade andre materialer kan det være lurt å unngå disse. 

Hvor holdbar/slitesterk er kontaktplast på kjøkkenbenken?
Kontaktplast tåler vann, søl og temperaturer opptil 75 grader, og den vil ikke løsne før du evt velger å fjerne den. Så lenge du behandler den som en vanlig kjøkkenbenk der du unngår å sette varme kjeler eller skjære direkte på den, så vil den holde seg fin. Den tåler allminnelig slitasje og noen design kan tåle litt mer enn andre, som f.eks Marmi-kolleksjonen. Kjøkkenbenken er nok den plassen man bruker kontaktplast som er mest utsatt for slitasje, men skulle det oppstå slitasje etter en tid er kontaktplast enkelt å fjerne og billig å legge på nytt. Hvordan du behandler kjøkkenbenken vil bestemme levetid og kan variere veldig fra hjem til hjem. Skyver du mange tunge eller objekter med skarpe kanter, som en food processor/blender/bokser med skarpe kanter under eller lignende, kan du oppleve overfladisk slitasje raskere. Kontaktplast er en flott og rimelig måte å fornye kjøkkenbenken på, spesielt for leietakere, men det er ikke et permanent alternativ. 

Hvordan legger man kontaktplasten rundt stekeplaten og vasken?
Det finnes flere metoder du kan bruke for å få kontaktplasten pent her. Du kan enten gjøre slik som vises i videoen, der du klipper til et hull på forhånd til vask og ovn. Pass på at hullet er litt for lite, slik at du kan nøyaktig kutte av overflødig kontaktplast etter du har montert den. Du kan også skjøte kontaktplasten rundt hele stekeplaten og vasken, men gjør du dette rundt vasken har du flere skjøter som vann kan snike seg under. 

Det er ikke nødvendig å løfte opp steketoppen eller vasken for å få kontaktplasten til å legge seg pent. Man kan ganske så nøyaktig kutte kontaktplasten med en skarp tapetkniv og deretter presse helt inntil kanten. Dersom det er enkelt for deg å ta opp steketoppen og vasken, så kan du likeså greit gjøre det og så montere folien. Dette er noe enklere enn de andre metodene. 

 

 

INSPIRASJONSDRYSS: Hjemme hos kundene våre

FØR OG ETTER. Her har populære Marmi hvit/grå blitt brukt til å lysne opp kjøkkenet. 

 

 

FRA SORT TIL DRIVVED. Dette er hjemme hos Maiken som har fornyet med kontaktplasten Rustic.

 

 

 FØR OG ETTER hos Cathrine som har fått oppgradert en sliten kjøkkenbenk med Sanremo Eik Sand

 

 

Cesilie har lagt Santana Eik Kalk på både kjøkkenbenken og spisebordet - og det ble helt nydelig!

 

 

FØR OG ETTER hos Celine som har malt flisene og lagt delikate Sangallo Lava på kjøkkenbenken

 

 

FØR OG ETTER hos Aga som har fornyet kjøkkenbenken med Marmi hvit/grå

 

SE NORGES STØRSTE UTVALG AV KONTAKTPLAST >

SE VÅRT UTVALG AV MARMORFOLIER >

SE VÅRT UTVALG AV TREVERK >

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke